Aftensmad Opskrifter

Fiskesuppe

30. marts 2020

Fiskesuppe

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 liter fiskefond (hjemmelavet eller fiskehandlerens egen)
  • 1 gulerod, skåret i tynde strimler
  • 2 dl olie
  • 1 bundt dild
  • 3 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt, hakket i helt små stykker
  • 8 kammuslinger (det meste lyse fisk går an)
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 4 dl hvidvin
  • 1 citron, saft
  • 1 håndfuld frisk dild + gem lidt til pynt
  • Sort peber
  • Salt
  • Lidt smør

Sådan gør du

Dild olie

  • 1 bundt dild blendes i 5 min, med 2 dl. Neutral olie. Dernæst filtreres olien igennem et klæde eller et kaffefilter.

Fiskesuppe

  • Jeg har lavet egen fiskefond, som jeg altid har i fryseren og bruger til f.eks denne suppe. Opskriften her til, må komme en anden dag ?
  • Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg til de er brunet lidt af. Dernæst tilsættes hvidvin og fiskefond. Kog det igennem og reducer det ned, her vurdere man selv hvor potent og kraftigt det skal være. Det afhænger også af, hvor kraftig fonden i forvejen er. 
  • Tilsæt fløde og sødmælk og kog igennem i et par minutter og tilsæt yderligere gulerod, forårsløg og peberfrugt. Lad suppe simre i 2 minutter, tilsæt lidt smør og smag til med citronsaft, salt, peber og dild. 
  • Kammuslingerne steges på en brandvarm pande! 1 minut på hver side. Når kammuslingerne vendes, tilføres en spsk. smør til panden og krydres med salt og peber.
  • Placer 2 kammuslinger midt på tallerkenen, tilsæt skulle, pynt af med frisk dild, kaviar, æble og dild olie ?
    Velbekomme ?

    Kommenter