
Pasta Carbonara
Ingredienser
Pasta
- 3 store æg
- 300 gram tipo 00 mel
- Salt
Sauce
- 350 gram pancetta eller et stykke bacon i god kvalitet
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 100 gram svampe (f.eks. bøgehatte)
- 200 gram parmesan, revet (f.eks. grana padano, Zanetti)
- 4 hele æg
- 4 æggeblommer
Sådan gør du
Hjemmelavet pasta
- Kør mel og æg på en foodprocessor. Tilsæt så lidt salt, når dejen har samlet sig. Nu skal dejen æltes i hånden i 5 min eller indtil at din dej virker smidig og elastisk. Kom husholdsningsfilm rundt om dejen og lad dejen hvile i køleskabet i 1 time.
- Skær dejen ud i 4-6 klumper og kør gennem pastamaskine på tykkeste indstilling. Fold dejen og kør igennem igen, gentag et par gange imens du sætter indstillingen ned i tykkelse. Fortsæt indtil du rammer den tykkelse, du vil have på din pasta. Sæt din spaghetti eller fettuccine skærer på din pastamaskine. Eller rul dejen til en rulle og skær i strimler!
- Vend pastaen i lidt mel, således den ikke klumper sammen og, hvis muligt, så hæng pastaen op.
Sauce
- Skær panchettaen/baconen ud i mundrette tern og steg den godt sprød sprød på panden. Tilsæt så finthakkede skalotteløg og hvidløg og sæt det til side, når løgnene er brunet af.Gem fedtet i panden.
- Pisk æg og æggeblommer sammen med revet parmesan og tilsæt sort peber.
- Kog pastaen i saltet vand (skal smage af havvand) i ca 2-3 minutter.
- Når den er al dente hældes vandet fra, lad en anelse vand – være tilbage (ca. 2 spsk) og bland det med i saucen. Det giver lidt ekstra stivelse og fasthed til saucen.
- Vend det afsmeltede fedt samt panchetta/bacon og løget i pastaen, kom hurtigt æggene ved, og bland det hurtigt sammen.Server med lidt ekstra revet parmesan, frisk timian og friskkværnet peber.Velbekomme ??
Ingen kommentarer