Aftensmad Opskrifter

Fish and chips med sauce tatar

2. juni 2020

Fish and chips med sauce tatar

Ingredienser

”Tripple cooked” pommes frites

  • 4-6 bagekartofler
  • 2-3 l raps, solsikke eller fritureolie
  • salt

Friteret torsk 

  • 300 g torskeloin eller filet
  • 200 g hvedemel
  • 3 dl øl
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 2 tsk salt
  • 1 l fritureolie, eller anden smagsneutral olie

Sauce tatar

  • 100 g creme fraiche 18%
  • 100 g mayonnaise
  • 2 spsk kapers, finthakket
  • 2-3 cornichoner, finthakket
  • 1 spsk løg, finthakket
  • 1 spsk purløg, finthakket
  • 1 spsk persille, finthakket
  • 1/2 citron, saften herfra
  • 1 spsk dijon sennep
  • smag til med salt og peber

Sådan gør du

Fremgangsmåde ”Tripple cooked” pommes frites

  • Skrub kartoflerne fri for jord, og tør dem af
  • Skær dem i ensartede lange fritter på ca. 1×1 cm
  • Læg kartoflerne i en skål under rindende vand i 5 min. for at vaske stivelsen væk
  • Kom 3 liter koldt vand fra hanen i en stor gryde sammen med kartoflerne. Lad kartoflerne småkoge, indtil de næsten møre ca. 20 min. (afhængigt af kartoffel sort)
  • Tag forsigtigt kartoflerne op, og læg dem i fryseren i 10 min. (og gerne længere tid). 
  • Opvarm olien i en gryde til 180 grader, og steg kartoflerne i små portioner, indtil der dannes en lys skorpe (ca. 5 min.)
  • Tag dem op, og tør dem på køkkenrulle. Læg kartoflerne i fryseren igen i 10 min. (meget gerne længere). 
  • Læg kartoflerne i olien igen ved 180 grader og steg dem færdige, indtil de er gyldne og sprøde.

Fremgangsmåde friteret torsk

  • Lad torskefileterne trække med lidt salt i 30 min.
  • Rør mel, øl og æggeblommerne sammen.
  • Pisk æggehviderne stive med salt, og vend det i dejen.
  • Varm olien op til 180 grader. Dyp torskefileterne i dejen, og kom dem forsigtigt ned i frituren.
  • Fisken er færdig, når den er gyldenbrun og sprød. Dryp 
    fiskestykkerne af på køkkenrulle, hvorefter de er klar til servering. 
     

Fremgangsmåde sauce tatar

  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til med evt. lidt mere sennep, citron, salt og peber.

    Kommenter