Aftensmad Opskrifter

Kartoffelsalat

2. juni 2020

Kartoffelsalat

Ingredienser

Kartoffelsalat

  • 750 g nye små kartofler
  • salt til kogning
  • 1 rødløg
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1,5 dl creme fraiche 18% 
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 tsk sukker
  • Smag til med salt og peber
  • 1 håndfuld purløg, finthakket (Evt. foråsløg, ærter og/radiser)

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne, og kog dem i saltet vand. Alt efter størrelse, skal kartoflerne ca. koge i 8 min. 
  • Tag kartoflerne af varmen, og lad dem trække i det varme vand til de er møre ca. 5-10 min.
  • Tag kartoflerne op af vandet, og lad dem køle ned
  • Skær kartoflerne i halve eller kvarte (alt efter størrelse og behag)
  • Hak løgene helt fint og bland med mayonnaise, cremefraiche og sennep. 
  • Smag til med sukker, salt, peber og lidt citronsaft, og vend kartoflerne i dressingen.
  • Pynt med purløg mm.

    Kommenter