Aftensmad Opskrifter

Panang curry med kylling og forårsruller

2. juni 2020

Panang curry med kylling og forårsruller

Ingredienser

Indgrediensliste foråsruller

  • 2 fed hvidløg, presset
  • 200 g svinekød, hakket
  • 100 g gulerødder, askåret i tynde aflange stave
  • 100 g spidskål, snittet i aflange tynde stave
  • 4 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 – 1 finthakket chili
  • 75 g bønnespirer
  • 75 g glasnudler
  • 1 pakke forårsrulledej i plader/ark
  • 1 æg
  • 1 l fritureolie

Indgrediensliste panang Curry

  • 25 g ingefær, friskrevet
  • 2 løg, finthakket
  • 2-3 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1 rød peber, i tern
  • 150 g broccoli, i buketter
  • 2 spsk panang karrypasta
  • 400 g kyllingefilet
  • 100 g edamamebønner
  • 6-8 stk kaffir limeblade
  • 1/2 rød chili
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g bønnespirer
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Foråsruller
  • Start med at stege svinekødet sammen med hvidløget af i en wok
  • Tilsæt så gulerødder, kål, sukker, soja, fiskesauce og chili og steg med i et par minutter.
  • Kog glasnudlerne efter anvisning på pakken, lad dem køle ned, hak dem groft og tilsæt så bønnespirer og glasnudler til blandingen. Sæt det til side.
  • Læg et ark af forårsrulledej på et spækbræt, og kom 1 stor skefuld fyld på dejen og rul den stramt. Undervejs foldes de 2 sider ind. Pensel det sidste stykke med æg og fortsæt således

Panang Curry

  • Start med at hakke løg og rød peber, pres hvidløget og riv ingefæren. 
  • Pluk broccolien i mindre bukketter, blancher dem i kogende vand i et par minutter og sæt til side.
  • Varm din wok gryde godt op og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Når det er brunet lidt af, tilsættes panang karrypastaen. 
  • Skær kyllingen i mundrette stykker og tilsæt i wokken. 
  • Tilsæt kefir limeblade, chili, fiskesauce og soya og steg det med i et par minutter. 
  • Tilsæt nu edamame bønner og kokosmælk og bring i kog.  
  • Lad den simre i 20-30 minutter.
  • Til sidst tilsættes broccoli og bønnespirer. Smag til med salt/peber, sukker og fiskesauce . 
  • Serveres med kogte ris

    Kommenter