Aftensmad Opskrifter

Bløde tacos med ølbraisseret kalv

4. juni 2020

Bløde tacos med ølbraisseret kalv

Ingredienser

Bløde tacos

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1,5-2 dl lunkent vand
  • 50 g smør

Ølbraisseret kalv

  • 1-1,5 kg bov, kalv
  • 2 mørke øl
  • Juice fra 3 røde æbler eller 3 dl æblemost
  • 3 fed hvidløg
  • 3 dl kraftig kalve fond

Sådan gør du

Fremgangsmåde bløde tacos

  • Kom mel, det bløde smør og salt i en skål og ælt det sammen med hænderne.
  • Tilsæt vandet lidt af gangen og ælt dejen isammen. 
  • Fortsæt med at ælte, indtil dejen er fleksibel og sammenhængende. kassér evt. lidt af vandet, hvis ikke det er nødvendigt i dejen.
  • Lad dejen hvile i ca. 10-15 minutter. 
  • Del dejen i 12 lige store stykker og rul ud til 12 flade tacos med en diameter på ca. 10-12 cm.
  • Opvarm din stegepande og steg hver taco i ca. 1 minut på hver side. De skal være bløde men gyldne.

Ølbraisseret kalv

  • Brun kødet godt af og lig det i et ildfast fad og tilfør de andre ingredienser.
  • Kom staniol over og lade simre i ovnen i ca. 3,5 time
  • Efterfølgende plukkes eller trækkes kødet fra hinanden alt imens noget af væden reduceres kraftigt ned.
  • Evt tilfør en spiseske barbecue sauce (sweet baby rays) og smag til med salt og peber.
  • Tilfør så kødet til væden..

Noter

Tacos: vi prøvede både en hvedemel og majsmels version og jeg er personligt mest til taco af majsmel. Hertil skal der blot bruges 4 dl majsmel og 3,5 dl kogende vand. Rør dejen sammen og stil den til side i 30 min.. Jeg havde desværre ingen taco presser, men det kan også sagtens lade sig gøre at rulle dem pænt ud uden

    Kommenter