
Fiskeburger med dild mayo og krebsehaler
Ingredienser
Brioche burgerbolle
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 400-450 g hvedemel
- 2 æg
- 200 g stuetempereret smør, i tern
- 1 æggeblomme (til pensling)
- 1 dl sødmælk (til pensling)
Friteret torsk
- 300 g torskeloin eller filet
- 200 g hvedemel
- 3 dl øl
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- 1,5 tsk salt
- 1 l fritureolie, eller anden neutral olie
Dild mayo med krebsehaler
- 2 æggeblommer
- 1 tsk salt
- 1 tsk sennep
- 1 tsk æblecidereddike
- 200 g smagsneutral olie
- 2-3 spsk dild, finthakket
- 100 g krebsehaler, drænet
Sådan gør du
Fremgangsmåde brioche burgerboller
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Varm mælken op til lillefinger temperatur
- Tilsæt gær, salt og sukker, og rør til gæret er opløst
- Tilsæt halvdelen af melet og ælt det til en jævn og klistret dej.
- Tilsæt æggene og halvdelen af det mel, der er tilbage og ælt, indtil dejen føles glat og elastisk.
- Tilsæt smørtern og ælt grundigt igennem i 5-10 minutter.
- Tilsæt til sidst det resterende mel. Dejen skal være klistret, blød og elastisk. Ælt dejen grundigt sammen.
- Lad dejen hæve et lunt sted i skålen til tredobbelt størrelse.
- Form herefter bollerne, læg dem på en bageplade, og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
- Rør æggeblomme og mælk sammen. Pensl burgerbollerne og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er færdige
Fremgangsmåde friteret torsk
- Lad torskefileterne trække med lidt salt i 30 min.
- Rør mel, øl og æggeblommerne sammen.
- Pisk æggehviderne stive med salt, og vend det i dejen.
- Varm olien op til 180 grader. Dyp torskefileterne i dejen, og kom dem forsigtigt ned i frituren. Fisken er færdig, når den er gyldenbrun og sprød.
- Dryp fiskestykkerne af på køkkenrulle, hvorefter de er klar til brug.
Fremgangsmåde Dild mayo med krebsehaler
- Start med at piske æggeblommer og salt sammen. med f.eks. et piskeris eller stavblender.
- Herefter tilsættes sennep, æblecidereddike og der piskes igen.
- Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Gør du det for hurtigt, skiller den. Hvis den skiller, kan du samle den med en lille smule vand igen.
- Når du har opnået den ønskede konsistens, smag den til sidst til med dild og rør krebsehalerne i, hvorefter den er klar til brug.
Ingen kommentarer