Aftensmad Opskrifter

Jordskokkesuppe

4. juni 2020

Jordskokkesuppe

Ingredienser

Jordskokkesuppe

  • 400 g jordskokker, skrællet og skåret i tern
  • 200 g kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 2 løg
  • 1-2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 3 spsk frisk timian, finthakket
  • 200 g bacon, tern
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g cheddar, revet
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at vaske og skrælle jordskokker og kartofler.
  • Hak hvidløg, løg og timian fint og steg jordskokker, kartofler, hvidløg, timian og løg af i en stor gryde i et par minutter.
  • Tilføj hønsebuoullion og bring det i kog. Kog suppen i 20 minutter under låg.
  • Mens suppen koger, steger du baconternene sprøde på pande, og sætter dem til side.
  • Rist pinjekernerne i lidt olie på panden og sæt dem til side.
  • Skru ned på middelvarme og blend suppen til den er helt glat og ensartet, med en stavblender eller i en alm. Blender. 
  • Tilsæt piskefløden og lidt citronsaft og smag til med salt og peber og evt. mere citron saft. 
  • Server med revet cheddar, bacon, pinjekerner og friskhakket timian på toppen. 

    Kommenter