Aftensmad Opskrifter

Spareribs

4. juni 2020

Spareribs

Ingredienser

Spareribs

  • 1,5 kg kamben
  • 2 tsk salt
  • 1 rødløg, hakket groft
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk sorte peberkorn

Marinade

  • 3 spsk smør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl vand
  • 3,5 dl ketchup
  • 1 citron, saften herfra
  • 4,5 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk worcestershire sauce
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk dijon sennep
  • 0,5 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 knivspids cayenne peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 
  • Klargør kambenene ved at fjerne scener og ekstra fedt. skær dem ud i mindre portionsstørrelser.
  • Læg kambenene i en stor gryde sammen med salt, løg, laurbærblade og peberkorn. 
  • Dæk benene med vand, og lad dem simre i ca. 35 min. 
  • Fjern skum og urenheder efter 5 min.
  • Smelt smør i en gryde og steg løg og hvidløg. 
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og lad marinaden simre i en halv time.
  • Fjern hinden på bagsiden af benene og fordel marinaden på alle sider. Sæt dem i ovnen i 30-40 min. eller tilbered dem på grillen. Pensel gerne benene løbende med marinaden.

    Kommenter